Forside
Sundhed | wHe

Health center - Reproduktiv og bækken sundhed

Uanset din alder, sundhed din reproduktive og urinvejsorganer-dit bækken organer-er vigtig. Hvis noget går galt "dernede", det påvirker din generelle sundhed og livskvalitet. Få svar på alle dine mest presserende spørgsmål og sætte en stopper for pinlige symptomer.

Kraftig menstruation: symptomer og behandling

Kvinde, der sidder på sengen Kraftig menstruationsblødning (kaldet menoragi af sundhedspersonale) er defineret som iblødsætning en pude og / eller tampon hver time eller mindre under hver menstruationscyklus. For mange kvinder, er kraftig menstruation en kæmpe hindring for deres livsstil. Har du nogensinde måttet omlægge en aktivitet omkring din menstruation? Så du kender de ofre, den kan tage. Du kan ikke vide, at kraftige blødninger kan være mere end en tidsplan buster. Den kraftige blødninger kan også føre til jern-mangelfuld anæmi, den mest almindelige sundhedsmæssige trussel om menoragi. Mens de fleste tilfælde af anæmi nemt behandles med orale jerntilskud, nogle gange blødningen er så alvorlig en kvindes hele mængden af ​​blod dråber, der fører til åndenød, svær træthed og hjertebanken, der kræver hospitalsindlæggelse.

Behandling overvejelser

Livsstil Options

Der er flere muligheder, du måske ønsker at forsøge at reducere din kraftig menstruation. Disse omfatter:

 • Køleelementer. Put en ispose på maven i 20 minutter ad gangen, flere gange om dagen, når blødning er særligt tung.
 • Vitaminer. Prøv C-vitamin kosttilskud for at hjælpe din krop absorbere jern og eventuelt styrke blodkar.
 • Iron. Nogle undersøgelser tyder lave jern niveauer kan øge menstruationsblødning, og at supplere med mineralet kan reducere menstruation.

Altid tjekke med din læge eller sygeplejerske, før du tager nogen form for medicin-dette inkluderer at tage naturlægemidler og kosttilskud-til styring sundhedsmæssige betingelser eller for den almene sundheds-og wellness bekymringer.

Medicinske muligheder

De fleste sundhedsperson vil anbefale en medicinsk behandling først, før vi går videre til andre, mere invasive anbefalinger, hvis du har kraftig menstruation og behov relief. Følgende muligheder er medicinske behandlinger din læge måske diskutere med dig, afhængigt af din personlige sundhed historie.

 • Ikke-steroide anti-inflammatoriske. Disse lægemidler, som omfatter naproxen (Aleve), ibuprofen (motrin), og de ​​receptpligtige NSAID diclofenac (Cataflam) eller mefenaminsyre (Ponstel), arbejde ved at reducere niveauet af prostaglandiner, hormonlignende kemikalier, der interfererer med blod koagulation. Undersøgelser finder de kan reducere blodgennemstrømningen i gennemsnit 25 til 35 procent.
 • P-piller. P-piller kan reducere menstruationsblødning op til 60 procent ved at forhindre ægløsning og udtynding endometriet. En undersøgelse sammenlignede dem til NSAID naproxen og danazol og fundet alle fire fungerede lige så godt på at reducere bleeding.The kombination østrogen - progesteron pille Natazia er den første fødsel kontrol pille, der er godkendt af FDA til behandling af kraftig menstruation ikke er forårsaget ved en tilstand af livmoderen. Det kan medvirke til at reducere blødning hos kvinder, der vælger at bruge p-piller for prævention og som ikke har risikofaktorer, der gør hormonel prævention brug frarådes.
 • Progestin. Progestinbaserede er den mest ordineret medicin for menorrhagia, med undersøgelser fastslå, at det kan reducere blødning op til 15 procent. Progestiner virker ved at reducere effekten af ​​østrogen i kroppen, langsommere vækst af livmoderslimhinden. Men bivirkninger, herunder vægtøgning, hovedpine, hævelse og depression fører mange kvinder til at holde op med denne mulighed.
 • Gonadotropin-releasing hormon agonister (GnRH-agonister). Disse lægemidler anvendes kun på kort sigt på grund af deres høje omkostninger og alvorlige bivirkninger. Dybest set, de midlertidigt sende en kvinde ind i overgangsalderen, komplet med hedeture. Men de er meget effektive til at reducere menstruationsblod flow. Men fordi de griber ind i aktiviteten af ​​østrogen i kroppen, kan langvarig brug føre til knogleskørhed.
 • Danazol. Danazol er en form af det mandlige hormon testosteron, der blokerer virkningen af østrogen i kroppen. Det forårsager din menstruation til at stoppe i omkring fire til seks uger, men kan have bivirkninger, herunder acne og reduceret bryst størrelse.
 • Intrauterin enhed (IUD). FDA har godkendt levonorgestrel intrauterin system (Mirena) til behandling af kraftig menstruation hos kvinder, der anvender intrauterin prævention som deres præventionsform forebyggelse. Det anbefales til kvinder, der allerede har haft et barn. Dette er en ny indikation for Mirena, som blev godkendt af FDA i 2000 som et præventionsmiddel. I det kliniske forsøg blev månedlige blodtab reduceret med mere end 50 procent i næsten ni ud af 10 kvinder, der deltager i undersøgelsen. Det Mirena-systemet kan opbevares i op til fem år. Løbet af denne periode, langsomt frigiver en lav dosis af progestin hormonet levonorgestrel i livmoderen. Mirena er også omtalt som et intrauterint pessar, eller IUD. Den væsentligste bivirkning forbundet med Mirena kan være nogle lette blødning mellem perioder, især i de første tre måneder af brug.

Kirurgiske muligheder

 • Hysterektomi. Femoghalvfjerds til 80 procent af kvinder med kraftig menstruation behøver ikke en hysterektomi, men mange kvinder stadig vælge denne kirurgiske procedure, der ofte anbefales som en behandlingsmulighed .. Mens meget effektive til at ende uterin blødning (uden uterus, stoppe dine perioder), er hysterektomi en større kirurgiske procedure, der kræver hospitalsindlæggelse og ugers rekreation. Derudover er hysterektomi forbundet med et antal komplikationer, med infektion er den mest almindelige. Spørg din læge eller sygeplejerske til fuldt ud at forklare kirurgi og potentielle fordele og risici for dig. Selvom nogle kvinder foretrækker måske hysterektomi til andre kirurgiske muligheder, skal du sørge for at du forstår alle dine muligheder, før du foretager et valg. Andre, mindre invasive kirurgiske muligheder er:
 • Endometrie ablation. I denne minimalt invasiv procedure, er slimhinden i livmoderen ødelagt via frysning, elektricitet, mikrobølgeovn, radiofrekvens (radiobølger) eller varmt vand. Ablation udføres på en ambulant basis eller i en læge kontor med mild narkose og har en meget hurtig bedring. Det gør det muligt for en kvinde at holde hendes livmoder, og i mange tilfælde kan standse hendes perioder helt. Hvis du vælger denne behandlingsmulighed, bør du være sikker på at fortsætte med at bruge prævention, som er nødvendigt, graviditet efter ablation kan ikke anbefales.

Andre kirurgiske procedurer, herunder myomectomy og uterin arterie embolisering, anbefales, hvis fibromer er årsagen bag blødningen. Spørg om disse muligheder, hvis det er nødvendigt.

Spørgsmål til din sundhedspleje udbyder

1. Er mængden af ​​menstruation Jeg oplever unormal?
2. Hvad tests har du brug for at foretage for at diagnosticere min menorrhagia, og hvorfor laver du dem?
3. Er det kraftig blødning påvirker min jern niveauer? Hvad kan jeg gøre ved det?
4. Hvorfor er du anbefale denne særlige behandlingsmulighed for min kraftige blødninger? Hvis det ikke virker, hvad gør du anbefale næste?
5. Hvad er ulemperne og risici forbundet med hver anbefalede behandling?
6. Selv hvis du finder et problem som fibromer, der forårsager min unormal uterin blødning, er det muligt at undgå en hysterektomi?
7. Hvor mange endometriale ablationer af denne type har du udført i det forløbne år? Hvad er din succesrate? Hvilken slags komplikationer har du mødt?